ΓΡΑΒΙΕΡΑ – ΜΙΝΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Η Γραβιέρα είναι ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Κρήτης, είναι τυρί ωρίμανσης και ένα από τα τρία Κρητικά τυριά προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π).
Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα (έως 10 % γίδινο) με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.
Το γάλα προέρχεται από πρόβατα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινά βοσκοτόπια
Ωριμάζει τουλάχιστον για τρεις μήνες σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Σημαντικό για την ανάδειξη της γεύσης και των αρωμάτων του είναι ο χρόνος ωρίμανσης, επίσης είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράγεται σε κεφάλια από 1 έως 10 κιλά, έχει κίτρινο χρώμα και εξαιρετική υπόγλυκη γεύση και πλούσια αρώματα.
Η Γραβιέρα αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμο.
Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια στο τραπέζι, σε μακαρονάδες ή σαγανάκι, στη σαλάτα ή συνοδεύοντας το φαγητό. Κυρίως όμως στην Κρήτη τρώγεται με μέλι.
Συσκευασίες Γραβιέρας:
• ολόκληρο κεφάλι 8 έως 9 κιλά
• 1/2 συσκευασμένη
• 1/4 συσκευασμένη
• τεμάχια από 100 έως 1000 γρ.
Συσκευασίες mini Γραβιέρας:
• ολόκληρο κεφάλι 1 έως 1,2 κιλά
• 1/2 συσκευασμένη
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ
Γεύση ελαφρά αλμυρή, φτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα με προσθήκη κρητικού θυμαριού Iliostasio. Η καλύτερη ποιότητα είναι όταν παράγεται από αμιγές πρόβειο. Τρώγεται αυτούσια, ωμή, με φρούτα και ψωμί, μαγειρεμένη σε πίτες, επίσης παναρισμένη σαν σαγανάκι.
Συσκευασίες :
• ολόκληρο κεφάλι 3 κιλά
• 1/2 συσκευασμένη
• 1/4 συσκευασμένη
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ – ΜΙΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Τυρί με συνεκτική μάζα και υποκίτρινο χρώμα. Η γεύση του είναι αλμυρή, πικάντικη και λιπαρή. Παρασκευάζεται από γάλα πρόβειο, η μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου. Η λιποπεριεκτικότητα του 40% επί ξηρού, και μέγιστη υγρασία 38% με αρκετή ποσότητα αλατιού. Ιδανικό για μια μακαρονάδα.
Συσκευασίες Κεφαλοτύρι:
• ολόκληρο κεφάλι 3 κιλά
• 1/2 συσκευασμένο
• 1/4 συσκευασμένο
Συσκευασίες mini Κεφαλοτύρι:
• ολόκληρο κεφάλι 1 έως 1,4 κιλά
• 1/2 συσκευασμένο
ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
Τυρί από μείγμα τυρογάλακτος και φρέσκου γάλακτος με συνεκτική μάζα και ελάχιστο αλάτι. Παράγεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Ωριμάζει με τον χρόνο και τη βοήθεια αλατιού, σκληραίνει και χάνει υγρασία. Η ονομασία του μπορεί να προέρχεται από το άνθος του τυριού η και από τον άθο του τυριού, όπου άθος σημαίνει στάχτη, μια και το τυρί όταν ωριμάσει μοιάζει σαν να έχουν ρίξει στάχτη από πάνω του. Είναι κατάλληλο για μακαρόνια.
Συσκευασίες :
• ολόκληρο κεφάλι 500 έως 600 γρ.
• 1/2 συσκευασμένο
ΜΥΖΗΘΡΑ ΓΛΥΚΙΑ
Η Μυζήθρα ή αλλιώς φρέσκος ανθότυρος, είναι ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Κρήτης και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή κατηγορία τυριού. Ανήκει στην ίδια οικογένεια της ξυνής και της ξηρής μυζήθρας αλλιώς γνωστή και ως ανθότυρος ξηρός και κατέχει ένα μεγάλο σταθερό κοινό που την απολαμβάνει καθημερινώς, μιας και μπορεί να συνδυαστεί ευχάριστα με σχεδόν όλα τα φαγητά.
Συσκευασίες:
• συσκευασμένο 1 έως 1,2 κιλά
• συσκευασμένο 500 γρ.
ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΙΝΗ
Συσκευασίες:
• συσκευασμένο 500 γρ.
• συσκευασμένο 1000 γρ.
ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ
Συσκευασίες:
• συσκευασμένο 250 γρ.
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Συσκευασίες:
• συσκευασμένο 200 γρ.